Kijk omhoog, Amsterdam!

20,99

Dit boek met korte verhalen zit vol met weetjes over Amsterdam in de stijl die je van ons gewend bent, met illustraties van Lou Flór.

SamenwerkenBestel via Athenaeum
Details

Samenvatting

Tom Jongbloed, geboren en getogen Amsterdammer, vertelt zijn kinderen al hun hele leven prachtige verhalen over Amsterdam.

Op jonge leeftijd ging hij op zijn fiets de stad door om allerlei mooie plekken te ontdekken. Hij leerde over deze plekken door ze te bespreken met zijn vader bij thuiskomst, die hem veel erover kon vertellen omdat hij stadsgids was. Josephine, de jongste dochter van Tom, groeide op met deze prachtige stadsverhalen.

Verhalen van het huis met de kabouters, tot aan de Kerkstraat waar eigenlijk vier, in plaats van twee, kerken zouden worden gebouwd. Ze vroeg zich af hoe ze al die verhalen zou kunnen onthouden. Simpel: schrijf het op! Zo werd het Instagramaccount @ommetjemettom geboren, waar Tom en Josephine alle prachtige weetjes over de stad delen met hun volgers.

Dit mooie boek met korte verhalen zit vol met weetjes over Amsterdam in de stijl die je van Tom en Josephine gewend bent, met illustraties van Lou Flór.

‘Ons doel is vooral om mensen opnieuw te leren kijken naar al het moois dat de stad te bieden heeft. In deze drukke tijden zijn we vaak te veel gefocust op onszelf en onze telefoon, en vergeten we om ons heen te kijken. Het wordt namelijk nog veel leuker om ergens te wonen als je weet waar je eigenlijk allemaal onderdeel van bent. Zoals Toms vader altijd zei: “Kijk omhoog, dan zie je het meest!” Tom & Josephine Jongbloed